Zware pallettruck geleverd

22 juni 2012

Heftruckservice de Vlieger heeft in samenwerking met PTB een bijzondere zwaarlastmachine geleverd aan Timesavers in Goes, de grootste producent van industriële bandschuur- en bandslijpmachines voor het ontbramen en afwerken van plaatwerk. De 10 tons machine is uitgevoerd met drie meter lange vorken met een insteekhoogte van slechts 115 mm, waarbij het lastcentrum op 1.500 mm ligt.

Timesavers had behoefte aan een zware pallettruck voor het transport van slijpmachines van en naar de expeditieruimte. Er was echter geen standaard machine op de markt die aan de specifieke eisen van Timesavers voldeed.
PTB, fabrikant van niet-standaard mobiel intern transportapparatuur, bood in samenwerking met Heftruckservice de Vlieger uitkomst. Naast het hoge hefvermogen van 10 ton beschikt de machine over een elektronische stuurregeling en AC-motoren. Tevens is de machine uitgerust met een parallel hefsysteem waardoor het zijdelings overhangen van hoge lasten wordt tegengegaan. De machine is afgewerkt in de kleuren van Still, heftruckservice de Vlieger is sinds 2007 Still dealer in Zeeland en kleverde eerder Still machines aan Timesavers.