Zwaargewichten van Hyster

08 november 2011

9 nieuwe heftruck modellen.

Hyster heeft een nieuwe reeks zwaargewicht vorkheftrucks gelanceerd met een capaciteit van 25-32 ton. "De nieuwe H25-32XM-reeks bestaat uit negen nieuwe modellen met een hefcapaciteit tussen 25 en 32 ton waarvan er drie ultracompact zijn", aldus Antoon Cooijmans, Big Trucks Product Manager voor Hyster Europe. "Ze zijn allemaal ontworpen om een unieke mix te bieden van grote productiviteit, bewezen betrouwbare onderdelen, laag brandstofverbruik en uitstekend rijcomfort voor de bestuurder."

9 nieuwe modellen
De serie bevat vier vorkheftruckmodellen (H25XM-12, H28XM-12, H30XM-12, H32XM-12) met een hefcapaciteit tussen 25.000 kg en 32.000 kg op een lastcentrum van 1200 mm. De drie nieuwe ultracompacte modellen (H25XMS-9, H30XMS-9, H32XMS-9), met een wielbasis tussen 3.655 m en 3.935 m, zijn speciaal ontworpen voor gebruik in beperkte ruimtes. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe containerhandlers (H28XM-16CH, H32XM-16CH) met een 'dedicated' drager voor de containerspreader.

Grote betrouwbaarheid
Alle nieuwe modellen bieden eersteklas hefprestaties en zijn voorzien van de QSC8.3 Cummins dieselmotor met een lage uitstoot conform de EC Tier 3 NRMM-emissienormen. Deze aandrijflijn zorgt voor een grotere betrouwbaarheid gedurende langere periodes van piekgebruik met bescherming van de motor en de transmissie met 3 versnellingen. De heftrucks zijn ook ontworpen voor gebruik in allerlei verschillende werkomstandigheden en hebben de flexibiliteit om te werken bij temperaturen tussen -18 ºC en +50 ºC.
"De H25-32XM-reeks is voorzien van functies om het energieverbruik te verminderen, brandstof te besparen en ervoor te zorgen dat de bestuurders comfortabel zitten en geconcentreerd blijven tijdens het werk", voegt Cooijmans toe. Hij legt uit dat de heftrucks alleen maximaal vermogen leveren indien gevraagd, als het echt nodig is, met hydraulica die het gewicht van de lading voelt.

Zuiniger door intelligentie
Omdat de maximale belasting niet altijd wordt bereikt (en veel heffen gebeurt zonder last), hebben de trucks niet altijd het maximale motorvermogen nodig en kan er minder brandstof worden verbruikt wat een besparing oplevert van 5% tot 15%. De werksnelheid van de hydraulische functies (heffen, kantelen, zijwaartse bewegingen, vorkverstelling) kan ook worden afgestemd op de vereisten van een specifieke toepassing.
De trucks zijn ook erg veelzijdig dankzij het 'dual-function' vorkenbord hetgeen een nieuwe norm stelt voor grote vorkheftrucks door een unieke ingebouwde flexibiliteit te bieden voor verschillende vorkwerkzaamheden. Het haakvormige ontwerp met een 'quick-disconnect'-(de)montagefunctie voor de vorken maakt een snelle wisseling mogelijk tussen vorken en accessoires zoals een doorn. De trucks zijn standaard voorzien van functies voor zijwaartse beweging en vorkverstelling en omvatten twee vorkverstellingswerkgebieden. Dit maakt een unieke 'in-to-in'- of een 'out-to-out'-werkgebied mogelijk. De robuuste mast biedt extra sterkte dankzij de unieke '6-rols'-constructie, voor zwaar heffen tot 6,20 m hoogte.

Uitstekend comfort
Voor de bestuurder biedt het toonaangevende design van het Hyster 'Vista' bestuurderscompartiment uitstekend comfort, een uitmuntende ergonomie en een laag geluidsniveau. Het ontwerp van de cabine biedt de bestuurder een uitstekende zichtbaarheid rondom. Zo zijn de deuren boven en beneden voorzien van een glasplaat die de zichtbaarheid naar de zijkant verbetert en het bolle, gebogen design van de voorruit zorgt ervoor dat de hoeksteunen van de cabine relatief ver naar achteren kunnen worden geplaatst voor een maximaal zicht op de lading en het werkgebied.
"De zichtbaarheid voor de bestuurder is uitstekend met kenmerken die echt een verschil maken. Zo hebben we bijvoorbeeld de slangen op de mast op een unieke 'gedraaide' positie gemonteerd. Verder bevordert de hellende vorm van het contra