Roparun 7 juni t/m 9 juni 2014

20 februari 2014

Vrijdag 7 juni start de Roparun 2014. Ook dit jaar sponsort de Vlieger deze estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.
De Vlieger doet mee met Roparunteam 282  ‘Worstel en kom boven’ en bestaat uit acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’ n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat het team uit fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.  Volg ons op www.worstelenkomboven.nl

Het doel van deze marathon is in teamverband een sportieve prestatie te leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen 22 edities van de Roparun is al meer dan 57 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.