Nieuwe Still City One

20 juli 2010

Helper zonder drempelvrees.

De CiTi One van Still maakt definitief een einde aan het zware en lastige distributieverkeer in steden en winkels. De ‘hand’pallettruck met elektrische rij- en hefmotor overwint moeiteloos drempels en hobbels en is bovendien stil. Heel stil.

Geluid maakt hij amper en ook met straatstenen, stoepjes, tramrails, drempels en andere obstakels rekent hij moeiteloos af. De CiTi One van Still is het antwoord voor pallettransporten over die lastige laatste honderden meters van distributietruck naar winkel, marktterrein, beursgebouw etc.

Met zijn hefvermogen van 500 kg, de uiterst bedienervriendelijke dissel en handige joy-stick bedienknop, loopt iedereen moeiteloos weg met de CiTi One. Heel bijzonder hierbij is de inzet van een krachtige wielnaafmotor en een volledig hydrauliekolievrij spindel-hefsysteem, waardoor er geen kans op olielekkage bestaat.

Krachtig en veilig
Dankzij het speciaal ontwikkelde volrubber aandrijfwiel en de ingenieus opgehangen vorkwielen in tuimel-glij-houders overwint de truck drempels van dik 70 mm en stijgingen tot wel 8%. Dankzij de anti-terugrolfunctie blijft hij bij een eventuele tussenstop rotsvast op de helling stilstaan en komt hij ook weer veilig op gang.

De belaste en onbelaste rijsnelheden van de kleine truck zijn ook dik in orde (4,5 en 6 km/uur). Daarbij heeft de truck nagenoeg het formaat en gewicht van een gewone handpallettruck en past hij probleemloos in elke vrachtwagen.

Geschikt voor elk weer
De CiTi One zet zich zonder blikken of blozen in bij temperaturen van -15 tot +50 graden Celsius en is ook niet bang voor regen of stof. Hij haalt zijn kracht uit een batterij die letterlijk in een handomdraai te wisselen is. De grootste van drie leverbare batterijen is geschikt voor een continuinzet van ruim twee uur, meer dan het equivalent voor een daglange distributierondrit.