Nieuwe EXU-H pallettruck

30 juni 2010

Met de nieuwe EXU-H introduceert Still een sterke pallettruck die tevens een slimme, meedenkende werktafel is. Hierdoor wordt ergonomisch orderverzamelen en het bijvullen van grijplocaties nog beter haalbaar.

Met hefvermogens van respectievelijk 1.800 en 2.000 kg bieden de nieuwe Still EXU-H 18 en 20 voldoende kracht voor het horizontaal transport van gepalletiseerde lasten. Ook voor het laden en lossen van vrachtwagens is het nieuwe duo uitermate geschikt. Maar de beide slimmeriken hebben nog meer in huis. De maximale hefhoogte is verhoogd tot 800 mm, waardoor de trucks ook bijzonder geschikt zijn als werktafel voor lasten tot 800 kg.

Automatisch op juiste hoogte
Dankzij de nieuwe ‘Autolift’-functie houdt de EXU-H zelf steeds de gewenste werkhoogte aan en ontlast hiermee de rug van de medewerker. Zowel bij het opstapelen (orderverzamelen) als bij het afstapelen (bijvullen) houdt de EXU-H de werkhoogte constant. De truck meet automatisch de hoogte van de bovenste laag op de pallet en past hierbij de vorkhoogte automatisch aan op het gewenste niveau.

Uiteraard heeft de EXU-H truck ook alle andere karaktereigenschappen van de moderne Still pallettruck in huis, zoals Optispeed voor een veilige rijsnelheid afhankelijk van de stuurhoek van de dissel en een krachtige snelheid van maximaal 6 km/uur. De rijprogramma’s ECO en BOOST maken het mogelijk om te kiezen voor extra energiebesparing of kracht.

Publieks- en gebruiksvriendelijk
De EXU-H is vriendelijk voor zowel de logistiek medewerker als het winkelend publiek. Alle hoeken van de truck zijn netjes afgerond en de hefmast is geheel in het chassis geïntegreerd. Op laadkleppen zorgt de verhoogde initiële heffing (tot wel 159 mm) voor voldoende bodemvrijheid. De opvallend geringe vorkhoogte van slechts 85 mm maakt het nog makkelijker om aanmalige pallets ook dwars op te nemen.

De truck biedt tevens diverse opbergmogelijkheden voor het veilig meenemen van pennen, papier, beker/fles en zelfs de mobiele telefoon. Een stevige beugel voor de montage van schrijfplank en andere modules is optioneel.

Extra functies
Door de hefmast in het chassis te integreren is het gewicht verder naar achter verlegd en de druk op het aandrijfwiel verhoogd. Dankzij de verbeterde tractie voelen de EXU-H trucks zich prima thuis op de laaddocks. Standaard beschikken de trucks over een anti-terugrolsysteem op hellingen.

De 1,2 kW sterke rijmotor met AC-techniek is bijzonder onderhoudsvriendelijk, waardoor het onderhoudsinterval kon worden verdubbeld van 500 naar 1.000 uur. De trucks worden gevoed door een 24V batterij met een maximale capaciteit van 250 Ah. Een systeem voor zijwaarts batterijwisselen is optioneel leverbaar.