Nieuw supertrio van Still

30 juni 2010

Still presenteert een supertrio van drie nieuwe, modulair opgebouwde pallettrucks voor lasten tot 2.000 kg: de EXU-SF voor horizontale transporten en de twee dubbelstapeltrucks EXD en EXD-SF. Goederenstroomoptimalisatie zag er nog nooit zo fraai uit.

Het nieuwe drietal van Still is specifiek ontworpen voor de combinatie van korte tot middellange afstanden en het laden en lossen van vrachtwagens. In de hectische en druk bereden omgevingen van goederenontvangst en expeditie zijn compacte afmetingen allesbepalend. Logisch dus dat de wendbaarheid en de 720 mm chassisbreedte hier optimaal op zijn afgestemd.

Individueel aan te passen
De nieuwe pallettrucks zijn individueel op hun inzet aan te passen. Zo zijn er twee batterijgroottes leverbaar: 24V/240 Ah of 360 Ah. De batterijen zijn optioneel zijwaarts te wisselen.

Geheel nieuw in het concept is de ‘Combi-Dissel’ waarmee de trucks snel en veilig zijn te bedienen. De dissel scharniert en kan zo worden geknikt dat hij de juiste lengte heeft om de truck met maximale veiligheid te bedienen; kort als de chauffeur op het meerijdplatform staat; lang als de truck als meelooptruck wordt ingezet. Maar ook bij het meelopen kan met de lengte worden gevarieerd. Is de ruimte krap dan biedt de korte dissel de beste mogelijkheden. In dit geval wordt de maximale rijsnelheid automatisch teruggebracht van 6 naar 4 km/uur.

Optimale prestaties
Gaat het om het afleggen van grotere afstanden, dan biedt het staplatform van de SF-modellen uitkomst. Bijzonder hierbij is dat het platform veert op een luchtbalg die eenvoudig op het juiste gewicht van de chauffeur ingesteld kan worden. De al even makkelijk uitklapbare brede zijnsteunen zijn op elke lichaamslengte in hoogte in te stellen, zodat elke chauffeur verzekerd is van maximale ondersteuning in bochten. Met uitgeklapt platform en zijsteun bedraagt de maximale rijsnelheid van de SF-modellen 9 km/uur. Optioneel is de EXU-SF leverbaar met een vorklengte tot 2.390 mm voor het transporteren van drie pallets tegelijk.

Dubbel voordeel
Binnen deze pallettruckserie biedt Still met de EXD (meeloop) en EXD-SF (platformversie) twee nieuwe handige trucks voor het transporteren van twee pallets tegelijk. De EXD-SF biedt daarbij een maximale hefhoogte van 2.924 mm.

Alle trucks uit de EXU- en EXD-serie beschikken over draaistroommotoren die volledig zijn beschermd tegen de invloed van stof en vocht. De behuizing van de elektrische regelingen voldoen aan de IP65-norm waardoor ook water amper vat krijgt op de trucks. Voorts is het chassis opgebouwd uit massief staal en op diverse essentiële plaatsen extra versterkt. Het aandrijfwiel is volledig verend opgehangen voor maximale tractie, zelfs op een ongelijke ondergrond.