Drie Design Awards in één klap

08 november 2011

STILL wint drie prestigieuze iF Product Design Awards voor toestellen die recent op de markt gebracht werden. De coherente designstijl van STILL was hierbij doorslaggevend. De awards gaan naar de dieselvorkheftruck RX 70, de verticale orderverzameltruck EK-X en de elektrische pallettruck EXU-SF. Alhoewel de voertuigen ontworpen werden voor verschillende toepassingen is de familiestijl onmiskenbaar. Christian Bärwolff, hoofd van de marketingafdeling van STILL stelt: "Ook voor investeringsgoederen wordt er steeds meer belang gehecht aan een aantrekkelijk design. Juist door het design worden de innovatieve en functionele voordelen van de toestellen zichtbaar!”

Een internationaal panel van deskundigen maakte de winnaars bekend

De iF Product Design Award behoort tot 's werelds oudste en meest gerenommeerde designcompetities. Uit 2.756 inzendingen duidde het internationale panel van deskundigen dit jaar 993 winnaars van de iF Product Design Award aan. Alle winnaars ontvingen het iF-label, dat geldig blijft voor de levenscyclus van het gecertificeerde product. De iF Product Design Award werd al 57 maal uitgeschreven. Bij de toekenning van de awards hanteerde de jury volgende criteria: kwaliteit van het ontwerp, afwerking, materiaalkeuze, innovatiegraad, milieuvriendelijkheid, functionaliteit, ergonomie, gebruiksvisualisatie, veiligheid, merkwaarde/ branding en de kenmerken van een ‘universal design’.

Eén designlijn voor individuele toepassingen

Zoals inmiddels het geval is voor alle STILL-producten, is de dieselvorkheftruck RX 70 modulair opgebouwd. Het is een wendbare, compacte vorkheftruck met aandrijfcomponenten uit de hybride technologie. De energiebesparende wisselstroommotor en de volledig gesloten, onderhoudsvrije schijfremmen bieden hoge prestaties tegen lage operationele kosten gedurende de totale levenscyclus. Dankzij de brede instaptreden kan de bestuurder veilig in- en uitstappen. De ergonomische bestuurdersstoel is standaard uitgerust met een bijzonder gevoelige en individuele hydraulische sturing met bedieningshendels, joystick of vingertip. De slanke dakprofielen bieden de bestuurder een optimaal zicht.

De EK-X-orderverzameltruck met een capaciteit tot 1.000 kg is de smalste in zijn soort op de markt. Hij draait en keert moeiteloos in enge magazijngangen en haalt een hoogte van 6.35m. Het hypermoderne sturingssysteem OPTISPEED zorgt ervoor dat de bestuurder tegelijk snel en veilig kan werken. Ook de EK-X-serie is modulair opgebouwd: zowel de chassisbreedte, de hoogte van het beschermdak, de mast als de batterijcapaciteit kunnen individueel gekozen worden, afgestemd op de behoeften van de klant.

De EXU-SF elektrische pallettruck is geschikt voor horizontaal transport. Hij beschikt over een opklapbaar staplatform, zeer handig in smalle ruimten. Voor langere trajecten of snelle verplaatsingen kunnen zowel het platform als de zijsteunen uitgeklapt worden. Nieuw is de optionele ‘combidissel’ voor snelle en veilige ladingmanipulaties. Voor het ergonomisch comfort van de bestuurder heeft STILL een innovatief en gepatenteerd systeem ontwikkeld dat trillingen en schokken tijdens het rijden tot een minimum beperkt.